Endometriosi utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar la seva experiència com a usuari a la mateixa web. Política de cookies. En continuar navegant pel Lloc web estàs entenent i acceptant el seu ús.

Tanques les inscripcions.
Us esperem a La Campa.

Però podeu seguir amb donació
per obtenir el dorsal infinit.
 

Diumenge
12 de setembre 2021
9:30 h - 13:30 h
LA CAMPA
Av. Martí Codolar, 1

QUÈ ÉS L'ENDOMETRIOSI?
L’endometriosi és una malaltia “crònica” que es caracteritza per l’existència de teixit endomètric fora de l’úter (el seu lloc habitual), que generalment es pot localitzar en ovaris, trompes de Fal·lopi, bufeta urinària o intestins. Com a conseqüència, una part d’aquest teixit endomètric fora del seu lloc habitual també provoca un sagnat intern durant la menstruació.

És una malaltia molt desconeguda entre el públic en general, però que afecta un 10-15% de les dones en edat reproductiva: més de 176 milions en tot el món. No se’n coneixen les causes i actualment no té cura ni tractament específic. 

Produeix inflamació, adherències, dolor, infertilitat o dificultat per aconseguir l’embaràs i fa disminuir la qualitat de vida de la pacient i dels seus familiars, entre altres patiments. 

Segons estudis dels EUA, la mitjana d’espera per diagnosticar la malaltia se situa entre 5 i 9 anys, la pèrdua econòmica es calcula per sobre dels 119 milions de dòlars i l’índex d’infertilitat se situa en un 40%. 

No hi ha fons establerts per a la investigació, no hi ha mètodes contrastats de diagnosi, els tractaments coneguts tenen un gran impacte personal i emocional, el seu coneixement i difusió suposa un gran tabú per a la societat actual I bona part del personal facultatiu no té prou informació sobre aquesta malaltia.
 

OBJECTIUS D'AQUEST PROJECTE
L’objectiu fonamental d’aquest projecte és donar la màxima visibilitat a l’existència d’aquesta malaltia, per aconseguir les fites següents:
1. Trencar els tabús que hi ha a l’hora de parlar d’aquest tipus de malaltia i fer que l’endometriosi sigui coneguda per la societat en general i sigui considerada com una malaltia que cal ajudar a millorar.
2. Com a segon objectiu, també volem recollir fons per poder contribuir a la investigació sobre la malaltia i poder desenvolupar altres activitats de difusió. Conscienciar les dones mateix del problema, ja que moltes no saben ni que tenen aquesta malaltia. Hi ha un 50% de les dones amb problemes de regla sense saber-ne les causes.
3. Donar a conèixer els símptomes que provoca fent difusió als mitjans de comunicació, estaments oficials i centres sanitaris.
4. Informar la societat i els professionals de la medicina sobre causes i respostes possibles per desenvolupar amb les pacients.
5. Aconseguir un diagnòstic ràpid. Si es té present la malaltia, es pot afinar més a l’hora de fer els diagnòstics.
6. Per cercar tractaments positius, en la mesura que laboratoris i administracions hi dediquin temps i recursos.
7. Conscienciar sobre la manca de fons per a la investigació i cercar-los.
PER QUÈ LA MARXA COM A EIX VERTEBRADOR?
Perquè entenem que la prova atlètica de la marxa ens dona moltes variables per aconseguir que força gent de totes les edats participi en la jornada per donar-nos suport. 
La marxa oficial es desenvolupa fent curses atlètiques sobre distàncies situades entre els 50 i el 5 km.
És una forma esportiva molt similar a  qualsevol “marxa” que dia rere dia fan molts conciutadans que caminen per la nostra ciutat, els nostres espais verds i les nostres serralades per mantenir la forma física. 
És la unió dels conceptes de marxa atlètica, marxa diària i l’objectiu de fer “marxar” l’endometriosi el que ens porta a triar aquesta fórmula com a eix vertebrador del projecte. 
Proposarem a les persones que participin en el projecte que “marxin” uns metres, entre 300 i 1.000, per tal de donar visibilitat a la malaltia i alhora recollir fons per a la investigació. 
Per què l’eslògan “Que marxi l’endometriosi”? 
És obvi. La marxa participativa de molts conciutadans en un espai, en un dia especial i en un projecte comú i solidari ens permetrà assolir millor els objectius del projecte, ja que els senzills conceptes de “marxa” “i que marxi” són una idea d’ampli recorregut i una bona fórmula publicitària.
 

EL PROJECTE
L'ESPAI

El mes de gener de 2020 es va inaugurar, finançat pels fons del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, al barri de la Taxonera (Horta-Guinardó) un espai esportiu: La Campa, obert a tota la ciutadania, al costat de les instal·lacions esportives de la Vall d’Hebron. 
Aquest espai té dos circuits, no homologats, de 300 I 200 mestres, diversos espais d’escalfament, zones amb aparells gimnàstics i espais oberts per fer diferents dinàmiques esportives. Creiem que és un espai ideal per poder desenvolupar el nostre projecte.

LA DATA

La data escollida, diumenge, 12 de setembre de 2021, coincideix amb la festa major que es fa cada any als barris de la Taxonera, Mas Falcó i Penitents, barris que pertanyen als districtes d’Horta-Guinardó i Gràcia i que celebren conjuntament la festa major.
El marc festiu de la data I la implicació de les persones que viuen en aquests barris serà un dels eixos participatius importants del projecte.

LA COMPLICITAT

Com veureu més endavant aquest projecte neix de la complicitat de l’Associació de Festes Taxonera-Mas Falcó-Penitents, que, amb l’objectiu de donar a conèixer l’espai esportiu del seu barri, treballa en un projecte que vol que sigui solidari i acaba pensant en l’endometriosi com a referent d’aquest.
Tindrem també l’ajut de l’Ajuntament de Barcelona i d’altres associacions dels barris propers (Sant Genís dels Agudells, Montbau, La Clota, Vall d’Hebron), el suport de tots els casals, centres cívics, centres esportius del districte i la participació d’alumnes de les escoles i instituts més propers a La Campa.
 
SUPORT DE GRUPS I COL.LABORADORS
En aquest moment, a banda de les entitats organitzadores, i la col.laboració de l'Ajuntament de Barcelona,  ja tenim el suport de les associacions i entitats següents:

En l’àmbit associatiu, creiem que podrem rebre el suport de més associacions quan els expliquem el projecte.

També creiem que podem tenir el suport col·laboratiu de diverses empreses o persones que ens ajudin en les feines de producció, informació o desenvolupament del projecte.

Volem cercar complicitats amb personalitats relacionades amb el món esportiu, cultural i artístic del nostre país perquè vinguin a fer un dels relleus de la jornada.

Hem iniciat contactes dels quals informarem a mesura que fructifiquin.

PROPOSTA DE PATROCINADORS
Tot i que l’objectiu primer no és la recaptació econòmica, sí que necessitem ingressos monetaris per poder desenvolupar el projecte. Per aquest motiu, un cop formalitzats els temes logístics i confirmada la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ens posarem en contacte amb diversos patrocinadors per oferir-los participar en el projecte.

Proposarem tres nivells:
Patrocinador principal
Patrocinador d’objectius
Patrocinador de productes

Vols més informació?
Avançarem les propostes a mesura que parlem amb els diferents interessats.
 
ORGANITZADORS
Organizer Organizer Organizer Organizer

Aquest projecte l’estem organitzant l’Associació Endocat, l’Associació Endodance, l’Associació de Festes Taxonera-Mas Falcó-Penitents i l’empresa Taller de Cultura, amb el suport i col.laboració de l'Ajuntament de Barcelona i,  com a desig, voldríem que la realització d’aquest projecte el dia 12 de setembre del 2021 sigui el primer d’un munt de projectes similars que es facin a Catalunya els propers anys. 

Vine!
La Campa:
Av. de Martí Codolar, 1
08035 Barcelona
Espanya
9:30 h - 13:30 h
Bus V17 – 185 – 112
Bus Vall d’Hebron (L3 i L5)
Contacta amb nosaltres
info@endometriosi.cat